Meri-Porin työpajat osa 2 eli sarjakuvataiteilijat

Projektimme pääsi osaan kaksi eli Milla Paloniemi ja Anni Nykänen tulivat pitämään Meri-Porin kasiluokille työpajoja. Työpajojen aikana tehtiin sarjakuvia yksin ja yhdessä. Ja tähän siis osallistuivat niin Milla kuin Annikin, myös paikalla ollut opettaja ja kirjastotäti Arja. Mistä sitten oli kyse?

Ensin kokeilimme piirtää nopeasti. Tytöt antoivat aiheen eli sanan ja aikaa oli ensin 10 min, sitten 5 min, sitten 2 min, lopulta minuutti ja vielä puolessa minuutissakin piti saada jotain aikaan. Ja piti tehdä sarjakuva, ei yksittäistä kuvaa. Kaikki tekniikat olivat sallittuja. Ja tässä muutama esimerkki, mitä tehtiin:

 

Tämän harjoituksen jälkeen alettiin tehdä varsinaisia strippisarjakuvia. Kolme kuvaa, mutta tekijä vaihtui aina yhden kuvan jälkeen. Eli se joka teki ensimmäisen kuvan ei arvannut, mihin sarjakuvan tarina muotoituu kahden seuraavan kuvan aikana. Ja jos halusi lisätä vähän vaikeutta peliin, niin sai piirtää ensin viimeisen tai keskimmäisen kuvan. Jälleen mukana olivat Milla, Anni, Arja ja opettaja. Ja mahtavia tuotoksia syntyi. Näistä saisi vaikka kirjan. Tässä muutama.

 

Ja lopuksi tietysti oli mahdollisuus pyytää taiteilijoilta fanikuva ja kysellä heiltä kaikkea kivaa.

Yleisötilaisuuden he pitävät erikseen pääkirjastolla, josta kerromme myöhemmin.

 

Arja-täti

Jätä vastaus